Puca od ljepote skriveni dragulj Dubrovačkog primorja: udaljena plaža koja se našla na popisu najljepših u Europi

Pasjača otima dah! Naprosto je morate vidjeti, još bolje posjetiti se i uživati u njenim čarima.

Savršena plaža za one koji žele imati malo privatnosti, na samoj granici s Crnom Gorom. Vogue je otkriva cijelom svijetu.

Puca od ljepote skriveni dragulj Dubrovačkog primorja: udaljena plaža koja se našla na popisu najljepših u Europi Grgo Jelavić / Pixsell
30. 6. 2024

Časopis Vogue objavio je popis najljepših plaža u Europi za koje tvrdi da "nikada ne razočaraju". Na njoj se nalazi i hrvatska plaža Pasjača, poznata po svojim zadivljujućim liticama i nevjerojatno čistom moru. Nalazi se na teško pristupačnom području u južnom dijelu Hrvatske, u blizini granice s Crnom Gorom.  "Ova intimna plaža u južnoj Dalmaciji nalazi se samo nekoliko koraka od Dubrovnika. Sama plaža zadivljuje svojom prekrasnom vodom i zapanjujućim formacijama stijena. Uska staza i niz stepenica uklesanih u stijenu čine je još nezaboravnijom. Tradicionalna arhitekture i nasada maslina, vrijedi posjetiti i obližnje selo Popovići", piše Vogue.

Pasjača je već u prošlosti uvrštena na popis najljepših europskih plaža. Trebao bi biti idealan posebno za mlade parove i one koji žele imati svoju privatnost. Na plaži obično nema gužve, jer je teško dostupna. Na listu najljepših plaža uvrštene su i sljedeće plaže: Torre Sant'Andrea u Italiji, Praia Dona Ana u Portugalu, Reynisfjara na Islandu, Pointe de l'Aiguille u Francuskoj, Platja de sa Boadella u Španjolskoj, Ghajn Tuffieha Bay na Malti, Luskentyre u Škotskoj, Tsigrado u Grčkoj, Kaputaş u Turskoj i nacionalni park Thy u Danskoj.

Plaza Pasjaca, Konavle - U Konavlima se medju strmim liticama skrila plaza Pasjaca, jedna od najatraktivnijih plaza u Hrvatskoj,a nasla se i na listi 50 najljepsih na svijetu Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL / calm island / pixabay
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.