Ovaj sastojak uvijek dodajte u mljeveno meso: nećete vjerovati kakvo će čudo uslijediti
Postoji milijun načina za pripremu mljevenog mesa, a svaki ima svoju tajnu kako ono biti što sočnije.
Najbolje je ako koristite svježu mast! Svinjska mast poboljšava kvalitetu mesa, a ujedno mu daje posebnu aromu.
Jedan od načina da mljeveno meso učinite što ukusnijim jeste da mu dodate masnoću. Svinjska mast poboljšava kvalitetu mesa, a ujedno mu daje posebnu aromu, tako da će jela od mljevenog mesa biti puno bolja. Najbolje je ako koristite svježu mast. Pitate li se kako je nabaviti, najlakši je sljedeći način: s mesa koje ćete peći ili pržiti uklonite svježu masnoću i rasporedite ga u vrećice.
Čuvajte ga u zamrzivaču dok ga ne koristite kao dodatak mljevenom mesu, no prije dodavanja u smjesu mast je potrebno samljeti. Ako nemate svježeg gheeja, možete koristiti kupovnu mast, npr. mast za kuhanje. U smjesu za riblje kotlete može se dodati i mast.