Objavili dirljivu posljednju fotografiju "najpoznatije profesorice na svijetu" (FOTO)

Legendarna glumica preminula je prošlog petka u 89. godini života.

FILE PHOTO: Actress Maggie Smith arrives at the Royal Film Performance and world premiere of the film, "The Second Best Exotic Marigold Hotel", in London 
AUTOR
 Peter Nicholls 
AGENCIJA
 REUTERS 
OPIS
 FILE PHOTO: Actress Dame Maggie Smith arrives at the Royal Film Performance and world premiere of the film, "The Second Best Exotic Marigold Hotel", at Leicester Square, London, Britain February 17, 2015. REUTERS/Peter Nicholls/File Photo Photo: Peter Nicholls/REUTERS Peter Nicholls / Reuters / Pixsell
1. 10. 2024

Maggie Smith, jedna od najvećih glumica britanske i svjetske kinematografije, koju mnogi pamte uglavnom po filmovima o Harryju Potteru, u kojem je glumila profesoricu Minervu McGonagall, snimljena je samo tjedan dana prije smrti. 

Sjedila je ispred svog omiljenog restorana, Lemonia, u londonskom Primrose Hillu, gdje je bila redoviti gost. S prijateljicom je ručala i uživala u toplom ranojesenskom suncu.

Glumačka legenda, koja je prošli petak umrla u bolnici u dobi od 89 godina, bila je odjevena u široku plavu košulju i hlače. Kako piše Daily Mail, naručila je ribu i krumpiriće te je većinu vremena provela razgovarajući s prijateljicom za malim stolom na otvorenom. Glumačka legenda, koju prijatelji opisuju kao nekoga tko pije "kao riba" i psuje "kao vojnik", također je uočena kako bira vino s jelovnika.

Jedna posjetiteljica otkrila je medijima da je glumica u jednom trenutku čak i "odigrala profesoricu" i pokudila skupinu vrlo glasnih tinejdžera. Lady Maggie ih je zamolila da budu tihi i poštuju dok ljudi jedu, rekao je očevidac koji je sjedio za susjednim stolom. Dodao je da je to bio nezaboravan trenutak jer je bio kao da je vidio profesoricu McGonagall u stvarnom životu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dame Maggie Smith (@damemaggienataliesmith)

U karijeri dugoj sedam desetljeća na filmu i pozornici, nezaboravna Maggie Smith igrala je i komične i ozbiljne uloge, osvojivši brojne nagrade, uključujući dva Oscara, pet Bafta, četiri Emmyja, tri Zlatna globusa i Tonyja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.