16-godišnji Španjolac zvijezda Europskog prvenstva: ponosni su u njegovu rodnom gradu

Lamine Yamal kad zabije, podigne prste da oblikuje brojke 304, poštanski broj Rocafondea, skromne katalonske četvrti u kojoj je odrastao! Svi oni pucaju od ponosa zbog Yamala!

Najmlađi je igrač koji je postigao gol na Europskom prvenstvu.

16-godišnji Španjolac zvijezda Europskog prvenstva: ponosni su u njegovu rodnom gradu Lamine Yamal / Instagram
12. 7. 2024

Lamine Yamal zvijezda je ovog europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, i to kao šesnaestogodišnji tinejdžer. Tek će ove subote napuniti 17 godina i mogao bi postati prvak Europe već u nedjelju kada se njegova Španjolska u finalu u Berlinu suprotstavi Engleskoj. Impresionirao je navijače, kao i svoj rodni grad u Španjolskoj, svaki put kad Lamine Yamal zabije, podigne prste da oblikuje brojke 304, poštanski broj Rocafondea, skromne katalonske četvrti u kojoj je odrastao i koja sada puca od ponosa. postignuća 16-godišnjakinje na EP-u 2024.
 

Godinama su ljudi sjeverno od Barcelone znali da je drugačiji, ali nitko nije mogao predvidjeti da će dječak postati najmlađi igrač koji je zabio na Europskom prvenstvu. "Znali smo da će igrati u prvom timu Barcelone. Ali nismo znali da će imati utjecaj u nogometu kakav ima sada", kaže vlasnik lokalnog bara Juan Carlos Serrano s ponosnim osmijehom na zidu iza njega Dres Barcelone s potpisom Yamala, koji je njegov otac dao Serranu kao zahvalu za podršku tijekom godina kada su on i njegov sin odlazili u bar prije nego što je on uzeo vlak u grad kako bi trenirao s omladinskom momčadi katalonskog kluba. 

Okrug Mataro, grad od 130.000 stanovnika, udaljen je 30 kilometara od Barcelone, gdje je Yamal proveo dio djetinjstva.

Nakon razvoda roditelja živio je između obližnjih gradova Granollers i Matara, ali je cijelo vrijeme posjećivao svoju baku, koja je prije nekoliko desetljeća stigla iz Maroka i danas živi u Rocafondi. Čineći to, održavali su veze sa susjedstvom, gdje se otac Mounira Nasraouija slavi kao lokalni heroj. Kad se rodio, već sam znao da će biti zvijezda, rekao je. Izvanredna postignuća svog sina na EP-u u Njemačkoj doživio je "kao i svi drugi, sa srećom i radošću i puno ljubavi za cijelu Španjolsku", prenosi AFP iz Yamalova rodnog mjesta. Njegova cijena u slučaju eventualnog transfera navodno je milijardu eura.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.