Ako kralj Charles III. umre, Camilli se ništa dobro ne piše - stav princa Williama je vrlo jasan!

Odavno je poznato da kraljica nema mnogo osobne imovine.

Ako kralj Charles III. umre, Camilli se ništa dobro ne piše - stav princa Williama je vrlo jasan! Pixsell /chris Jackson Press Association
17. 10. 2024

U britanskoj kraljevskoj obitelji sve je unaprijed pripremljeno pa ne čudi što već imaju plan za slučaj smrti nekog od članova obitelji. S obzirom da je kralj Karel III. trenutno najstariji, nije neobično da se već doznalo kakav je plan za njegov sprovod. Ali čini se da je ovaj plan uzrok napetosti između druga dva člana, princa Williama i kraljice Camille.

Dan kraljevskog sprovoda nazvan je Operacija most Menai i prvi put se o tome javno raspravljalo nakon što je kralju dijagnosticiran rak. Sve to izaziva napetosti u Buckinghamskoj palači. "Dinamika moći između Charlesa i Williama promijenila se kada je kralj saznao za dijagnozu, a glasine o izvršnoj moći i utjecaju počele su se naginjati u korist Williama", kaže kraljevski insajder.

Istaknuo je i potencijalne probleme - kaže da će princ Harry lakše pregovarati s kraljem Charlesom nego s budućim kraljem Williamom, odluči li se ikada vratiti kraljevskim dužnostima.


Pa, u travnju ove godine doznalo se da su planovi za kraljev sprovod revidirani u palači, zbog sve veće zabrinutosti za njegovo zdravlje. U izvješću se navodi da će smrt kralja Charlesa uvelike utjecati na budućnost kraljice Camille, što William jednostavno ne može podnijeti.

Postavlja se pitanje gdje će živjeti kada William postane kralj, pogotovo u svjetlu činjenice da ni sama nije previše bogata. Kralj Karl je ranije izrazio želju da njegov brat, princ Andrew, napusti rezidenciju Royal Lodge u koju bi se Camilla uselila nakon njegove smrti. Ali Andrija se tome oštro protivi. Pa, u međuvremenu, William nije nimalo zabrinut zbog svega toga, jer njezina dobrobit neće biti visoko na njegovoj listi prioriteta kad postane kralj.


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.