Je li ovo doista najdirljiviji film o psima u povijesti? (traje sat i po, ali vječno boli)

Malo je ljubitelja pasa koji nisu pogledali pravi film o psu koji je ušao u povijest i još uvijek ga obilježava kip na japanskom željezničkom kolodvoru.

Hachiko - devet je godina uporno čekao svog gazdu na željezničkoj postaji nadajući se da će se ipak vratiti!

Je li ovo doista najdirljiviji film o psima u povijesti? (traje sat i po, ali vječno boli) Hatchi: A dolg's story (film, posnetek zaslona)
5. 2. 2024

Znate li istinitu i iznimno dirljivu priču o Hachiku? Ovo je japanski pas Akita koji je živio u Japanu između 1923. i 1935. Postao je poznat po nezamislivoj odanosti svom vlasniku, Hidesaburo Ueni, profesoru na Sveučilištu u Tokiju, koji je sa stanice Shibuya svako jutro i svaki dan išao vlakom na posao. Poslijepodne, kada se vraćao kući, na stanici ga je čekao njegov Hachiko, sve do jednog kobnog dana, kada je profesor doživio srčani udar i preminuo u vlaku. Nikad se nije vratio kući, ali tada 18-mjesečni Hachiko to nije shvaćao.

I dalje je čekao na stanici u isto vrijeme svaki dan, dan za danom, tjedan za tjednom, mjesec za mjesecom. Pobjegao je novim vlasnicima i otrčao do kolodvora, ali svog voljenog vlasnika nije dočekao. Vjerovali ili ne, radio je to 9 godina i postao simbol vjernosti, kojemu je na kolodvoru podignut i spomenik, koji je danas prava turistička atrakcija. Po priči je snimljeno nekoliko filmova, a najpoznatiji je onaj s Richardom Gereom iz 2009. godine. Film se zove Hachiko: A dog's story. Smatra se jednim od najljepših filmova o psima u povijesti - ujedno i najtužnijim, najemotivnijim i najinspirativnijim. Kažu da traje samo sat i pol, ali u stvarnosti ova priča ostaje u čovjeku cijeli život. To dokazuje koliko su psi odana bića, najbolji prijatelji koji bi učinili sve za svog čovjeka.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.