Je li ovo dom iz snova za sve ljubitelje automobila? Ovo je nevjerojatan dom danskog kolekcionara Porschea

MOKRI SNOVI MUŠKARCA - Villa Gug nije samo kuća sa zadivljujućom garažom, već zgrada koja svojom arhitekturom izražava veliku strast prema automobilima.

Kuća se prostire na 840 m2 i objedinjuje prostor za automobil i životni prostor.

Prekrasna vila s podzemnom garažom, u kojoj se nalazi impresivna kolekcija Porschea, u javnost je dospjela 2015.

Je li ovo dom iz snova za sve ljubitelje automobila? Ovo je nevjerojatan dom danskog kolekcionara Porschea Bjarke Ingels Group
14. 10. 2024

Napisala: Nika Arsovska

Prekrasna vila s podzemnom garažom, u kojoj se nalazi impresivna kolekcija Porschea, u javnost je dospjela 2015. Već same vizualizacije izazvale su veliku pozornost, no još je impresivnija njezina izvedba.

Odvažna konstrukcija izgrađena je oko spektakularne garaže, čiji je vlasnik strastveni kolekcionar čeličnih konjića.

Poduzetnik Mads Peter Veiby može se pohvaliti nizom prekrasnih automobila, za koje je želio pronaći posebno mjesto prilikom gradnje svog novog doma.

Jedan od najpoznatijih kolekcionara Porschea u zemlji odrastao je u obitelji koja si nije mogla priuštiti ni godišnji odmor, a kamoli novi automobil.

Minimalistička vila Gug djelo je Bjarke Ingels Group (BIG) i nalazi se u Aalborgu na sjeveru Danske.

Projekt je dovršen 2022. godine, a rezultat oduševljava ne samo ljubitelje arhitekture, već i automobilske entuzijaste.

„Klijentova strast prema automobilima igra važnu ulogu u životu obitelji, zbog čega smo mu posvetili značajan dio stambenog prostora. Umjesto skrivanja automobila u podrumu ili velikoj garaži, smjestili smo ih u prostor koji glatko prelazi iz salona automobila u dom," Bjarke Ingels Group opisuje svoj koncept.

 
Kuća se prostire na 840 četvornih metara i objedinjuje prostor za automobil i životni prostor.

Pristup objektu je kroz na prvi pogled tradicionalna garažna vrata koja simboliziraju početak kuće. Zatim idete širokim betonskim hodnikom pokraj zbirke automobila do obiteljske kuće.

Stambeni prostori predstavljeni su otvorenim tlocrtom s kuhinjom i dnevnim boravkom, spavaćim sobama s vlastitim kupaonicama i prostorom za zabavu dizajniranim u klasičnim skandinavskim nijansama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.