Znate li gdje biste trebali čuvati banane tijekom ljetnih mjeseci? Ni u kom slučaju ih ne stavljajte na ovo mjesto, bit će još gore
Ljeto je veliki neprijatelj banana jer izuzetno brzo sazrijevaju. Banane nikako nemojte držati u hladnjaku kako biste ih zaštitili od ubrzanog sazrijevanja koje se događa ljeti.
Ljeto je veliki neprijatelj banana jer izuzetno brzo sazrijevaju. Zelene banane tako u vrućim mjesecima sazriju za dva-tri dana, a kod već zrelih taj proces je i brži. Jedan od razloga zašto banane brzo pocrne je taj što se drže na krivom mjestu i u krivom društvu, što loše utječe na njih.
Ako su banane u istoj zdjeli s jabukama i sličnim voćem koje ispušta etilen, osuđene su na brzo propadanje, prenosi Net.hr
Ne samo da je najbolje banane odvojiti od ostalog voća, još ih je bolje odvojiti od svega ostalog. Ako nemate mjesta za odvojeno skladištenje voća, pokušajte stabljike banane omotati plastičnom ili aluminijskom folijom. Uz ovaj trik izdržat će više od tjedan dana. Još ih je bolje premjestiti iz kuhinje na hladnije mjesto, poput smočnice. Banane nikako nemojte držati u hladnjaku kako biste ih zaštitili od ubrzanog sazrijevanja koje se događa ljeti. U tom će slučaju vaše banane izvana brzo pocrnjeti, ali iznutra postati vrećaste. Ali ako već imate zrele banane, postupak je malo drugačiji. Narezane banane prelijte s malo limunovog soka jer im to snižava pH i usporava truljenje. Zatim ih zamotajte u plastičnu foliju i zatvorite u hermetički zatvorenu posudu. Tako će ostati svježi tri do četiri dana.