Puig Womens America's Cup 37: Pobjeda Talijanske Posade Luna Rossa

FOTO + VIDEO GALERIJA - Dubravka Pajk, Startova reporterka izvještava sa Puig Women's America's Cupa koji se održao u Barceloni. 

Lunna Rossa Prada Pirelli ostavlja trag u povijesti: Italija osvaja titulu na prvom, povijesnom Women's America's Cupu.

 

Ove godine, America's Cup 37 doživio je izvanredno uzbudljivo poglavlje s održavanjem Puig Women's America's Cup, povijesnog natjecanja koje je privuklo pažnju ljubitelja sporta diljem svijeta. U ovom spektakularnom događaju, žene su se natjecale na visoko tehnološkim jedrilicama AC40, a trijumf talijanske posade Luna Rossa stvorio je val ponosa i uzbuđenja.

Puig Womens America's Cup 37: Pobjeda Talijanske Posade Luna Rossa Dubravka Pajk
17. 10. 2024

Prestižno Natjecanje u Prekrasnom Okruženju

Smješten u slikovitom Port Olímpicu u Barceloni, Puig Women's America's Cup nije bio samo sportski događaj, već prava proslava ženskog jedrenja. 12 timova iz različitih dijelova svijeta natjecalo se za prestižnu titulu, a svaki je tim donosio svoju jedinstvenu priču i strast.

Sudionici Natjecanja

 U natjecanju su sudjelovali sljedeći timovi:

 1. Luna Rossa Prada Pirelli (Italija)

 2. Athena Pathway (Velika Britanija)

 3. Alinghi Red Bull Racing (Švicarska)

 4. New York Yacht Club American Magic (SAD)

 5. Orient Express Racing Team (Francuska)

 6. Swedish Challenge Women’s Team Powered by Artemis Technologies (Švedska)

 7. Jajo Team DutchSail (Nizozemska)

 8. Sail Team BCN Women (Španjolska)

 9. Andoo Team Australia Women’s Team (Australija)

 10. Concord Pacific Racing Women’s Team (Kanada)

 11. Women’s AC Team Germany (Njemačka)

 12. NYYC American Magic Women’s Team (SAD)

 

Kvalifikacijske Regate: Napetosti i Iznenađenja

Luna Rossa je tijekom preliminarnih regata pokazala impresivnu snagu i taktičku vještinu. Njihova sposobnost prilagodbe i prevladavanja protivnika poput Alinghi Red Bull Racing i tima Athenas istaknula je njihov talent i spremnost. Svaka pobjeda bila je rezultat ne samo mentalne snage, već i pažljive analize i strategije, što je dodatno povećalo uzbuđenje nadolazećih utrka. Njihova strast za jedrenjem vidljiva je u svakom nastupu, čime su stekli podršku mnogih navijača.

 

 

Finale Match Race-a:  Drama i Uzbuđenje

Finale, održano 12. listopada, donijelo je pravo uzbuđenje. Luna Rossa se suočila s timom Athena Pathway u jednoj od najuzbudljivijih utrka. 

U izazovnim uvjetima velikih valova i nestabilnog vjetra od 10 čvorova, Luna Rossa preuzela je vodstvo od samog starta. Tijekom prve dionice, talijanski tim se pomaknuo lijevo na polju, učinkovito kontrolirajući britanski tim i obilazeći prvu oznaku u vodstvu. Na dionici niz vjetar, razmak se dodatno povećavao, dok je tim fokusirano izvodio svaki manevar besprijekorno. Unatoč naporima britanskog tima, Luna Rossa nije dopustila nikakve prilike za smanjenje razmaka, ploveći bez grešaka kroz cijelu regatu. Ova uzorna izvedba culminirala je u zasluženoj pobjedi.

 

Tehnološka Revolucija

Natjecanje na jedrilicama AC40, koje se nazivaju jedrličarskom Formulom 1, donijelo je inovacije koje su ostavile gledatelje bez daha. S foilovima - krilima koji omogućuju da plovila lete iznad vode, utrke su postale spektakl brzine i snage, a svaka sekunda imala je svoj značaj.

 

Zaključak: Inspiracija za Buduće Generacije

Pobjeda Luna Rosse označila je novi korak za žene u jedrenju, pružajući inspiraciju za buduće generacije jedriličarki. Ova pobjeda simbolizira zajedništvo, odlučnost i strast za sportom. Kako se America's Cup nastavlja razvijati, ljubav prema jedrenju nastavlja poticati mnoge da se uključe u ovaj fascinantan sport.

 

Luna Rossa će zauvijek ostati primjer hrabrosti i predanosti, pokazujući da su granice tu da se pomiču. Ova pobjeda ostavila je dubok trag i postavila temelje za buduće uspjehe. Ne propustite sljedeće poglavlje ovog nevjerojatnog natjecanja!

Pobjednički tim :

Giulia Conti - Helmswoman

Giulia Fava - Trimmer

Maria Giubilei - Trimmer

Alice Linussi - Trimmer

Maria Vittoria Marchesini - Helmswoman

Giovanna Micol - Trimmer

Margherita Porro - Helmswoman

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.