Živi pod oblacima - doslovno i to s pogledom na Istru, Kvarner, Graz, Zagreb, Julijsku krajinu...! Pogledajte unutrašnjost doma na 2530 metara nadmorske visine (VIDEO)

Na 2530 metara nadmorske visine nalazi se bivak u kojem živi Alojz Žakelj.

YouTuber Rok odlučio je pobliže pogledati kolibu, a prošetali su i Zapadnotriglavskom visoravni, preko Kugye polica do ledenjaka u podnožju Triglava.

Živi pod oblacima - doslovno i to s pogledom na Istru, Kvarner, Graz, Zagreb, Julijsku krajinu...! Pogledajte unutrašnjost doma na 2530 metara nadmorske visine (VIDEO) YT Raj na zemlji/posnetek zaslona
31. 8. 2024

Jeste li se ikada zapitali kako je živjeti u planini? Na 2530 metara nadmorske visine nalazi se bivak ZTP (Zapadni Triglavski plato) u kojem živi Alojz Žakelj. To je najviše ležeći bivak u Sloveniji i najviši dom jednog stanovnika Slovenije, prenosi portal Klip. Sagradio ju je na mjestu nekadašnje visokogorske vojarne Viktora Emanuela III. Alojz ljeti provodi u bivku, ali ponekad je ondje i zimi, a priča se da je tamo nekoliko puta dočekao i Novu godinu. Žakelj se brine o bivku i uvijek raširenih ruku dočekuje planinare, a održava i planinske staze. YouTuber Rok na profilu Raj na Zemlji odlučio je pobliže pogledati kolibu, a prošetali su i Zapadnotriglavskom visoravni, preko Kugye polica do ledenjaka u podnožju Triglava.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.