5 razloga zašto bi Međimurje trebalo biti vaše sljedeće odredište za odmor

Najzelenija HR destinacija. Kad biste dotaknuli njegovu bogatu prirodu koja raskošno buja tamo na svom najsjevernijem dijelu, gdje rijeke Mura i Drava napajaju zelene brežuljke, beskrajne vinograde i šarene cvjetnjake. Praznici kakve još niste doživjeli!

Međunarodno poznata biciklistička ruta Murom, Dravom i Dunavom vijuga 1250 kilometara, zbog čega je prozvana biciklističkom rutom Europske Amazone.

5 razloga zašto bi Međimurje trebalo biti vaše sljedeće odredište za odmor promo htz
3. 10. 2023 | Promo

En prostor za celostno doživetje

Ako želite Međimurje da biste ih na što cjelovitiji način upoznali, nesumnjivo prvo trebate posjetiti njihov jedinstveni Eko muzej Međimurje. Tu ulazite u potpuno novi svijet, u kojem se isprepliću svi biseri ovog povijesno i prirodno bogatog krajolika, a posjet se pretvara u svojevrsno putovanje kroz prostor i vrijeme, gdje otkrivate sve od arheološkog blaga do prirodnih krajolika, od nezaboravnih legendi. živopisnim narodnim tradicijama. Neka vas naziv "muzej" ne zavara - to je nešto sasvim drugo. Inovativan koncept skladištenja, zaštite, a ujedno i interpretacije svega čime se Međimurje može ponositi.

Aktivno srastanje sa sjajnom prirodom

Volite li vožnju biciklom? Onda vas u Međimurju očekuju biciklističke staze kakve još niste doživjeli. Međunarodno poznata biciklistička ruta Murom, Dravom i Dunavom vijuga 1250 kilometara, zbog čega je prozvana biciklističkom rutom Europske Amazone. Vodi vas preko prostranih poplavnih ravnica i kroz mirne, netaknute šume, tako da ćete imati zaista autentičan kontakt s prirodom i okolinom, dok se ujedno uvjeravate koliko je priroda nevjerojatna snaga i kakvu priroda nikada nije znala granice - sama krči svoj put i bira svoj prostor.

Opustite i mozak i tijelo i uživajte

U srcu prekrasne prirode, smještene među zelenim brežuljcima, počivaju prekrasne terme Sveti Martin. Trebate li potpuno novi početak i zacrtate novi, zdraviji životni put, krenite u Termama Sveti Martin. Njihov pristup je holistički, tako da svaki posjetitelj može uspostaviti ravnotežu između svog fizičkog, mentalnog i emocionalnog stanja kroz različite dijelove njihove bogate ponude. Posljednje odredište? Osjećati se dobro. A kada isplivate iz njihove termomineralne vode, sigurno ćete se osjećati kao da ste učinili nešto dobro.

Kamo to vodi međimurska vinska cesta?

Diljem Međimurja prostire se više od tisuću hektara vinograda koji su potpuno uklopljeni u okolnu biološku raznolikost. Da biste kušali plemenite kapljice svih sorti, pomno planirana vinska ruta vodi vas kroz 30 lijepo uređenih vinskih podruma u kojima se nude sorte za apsolutno svačiji ukus, koliko god zahtjevan bio. Međimurska su vina u samom vrhu hrvatske enološke ponude. Naravno, slijediti vinsku cestu znači i posjetiti razne restorane s tradicionalnim specijalitetima kako bi doživljaj usavršili u nezaboravno vinsko i kulinarsko iskustvo.
 

Zelena destinacija

Na ovogodišnjem najvećem svjetskom sajmu turizma u Berlinu Međimurje je i službeno svrstano među zelene destinacije u regiji te je dobilo srebrnu oznaku Green Destination. Time je Međimurje postalo prva regija u Hrvatskoj i četvrta u svijetu koja je dobila ovu prestižnu nagradu. Kada uživate na ljetovanje u Međimurju, tako da možete biti sigurni da je vaš odmor potpuno ekološki prihvatljiv iu zagrljaju najautentičnije prirode.

Fotografije: Denis Perčić, Matthew Nelson, promocijsko gradivo

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.