Lavina kvalitete pod obroncima Alpa

Privilegija zaposlenih u Orisu bila je da im je tvrtka gradila stanove, besplatno ih hranila u vlastitom restoranu te se brinula za njihov transport do posla i natrag

7. 3. 2017

Teško da postoji netko tko ne zna da je Švicarska najpoznatiji proizvođač satova na svijetu. Iz alpske države dolaze brojni proizvođači vrhunskih satova. Neki od njih poznati su samo dobrim znalcima, no mnogi su odavno stekli svjetsku slavu i tako postali gotovo dio opće kulture.

Među njih bez sumnje spada Oris, koja više od stoljeća proizvodi isključivo mehaničke satove i od toga ne namjerava odustati. Svi Orisovi modeli su ekskluzivni satovi koji imaju i takvu cijenu. Većina ih stoji između 5000 i 20.000 kuna, a takav pristup švicarskom proizvođaču garantira ekskluzivnost, a kupcu Orisa zadovoljstvo, prestiž i ugled kakav ovi satovi donose sa sobom. Kolekcija je podijeljena u četiri serije namjenjene kulturi, ronjenju, avijaciji te automobilskom sportu. Ona posvećena kulturi, ujedno je najšira i najbrojnija. Riječ je o elegantnim modelima klasičnog, bezvremenskog dizajna, prilagođenim za nošenje u svakodnevnim, ali i svečanim prilikama.

Kolekcija se sastoji od više linija. Atrix obiluje raznovrsnim satovima u više verzija s klasičnijim ili modernijim dizajnom. Artelier je linija pomalo ekstravagantnih satova koji svojim originalnim dizajnom privlače poglede. Classic je vrlo jednostavan sat, sa samo jednim vizualnim dodatkom, datumom na dnu brojčanika. Rectangular je serija elegantnih satova pravokutnog oblika. Linije posvećena kulturi, sadrži ograničene modele posvećene velikim glazbenicima. 

Ronilački satovi pravi su pokazatelj znanja i sposobnosti Orisovih stručnjaka i spadaju među najcjenjenije na svijetu. Podijeljeni su na linije Aquis, Divers i ProDiver. Oni namjenjeni avijatičarima sabrani su u tri linije BC3, BC4 i Big Crown, dok automobilska serija ima pet linija, TT1, TT3, Chronoris, ID i Artrix GT.

Krunoslav Sopina

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.