VIDEO: Toyota prkosi Musku i usred Kalifornije gradi elektranu na vodik, jer vrijeme je za HIDROGEN

Elektrana "TRi-Gen" s kapacitetom 1 megavat, koja se nalazi u luci Long Beach u Kaliforniji, neće proizvoditi samo električnu energiju, već i vodu i vodik iz biološkog otpada. Uza sve to bit će i jedna od najvećih postaja za vozila s pogonom na vodik

VIDEO: Toyota prkosi Musku i usred Kalifornije gradi elektranu na vodik, jer vrijeme je za HIDROGEN Toyota
11. 11. 2020

Prije svega će služiti vozilima koja rade na lučkom području te uključuje ne samo FCEV-ov osobni automobil Toyota Mirai već i teretnjak koji djeluje kao dio projekta "Project Portal" za testiranje kamiona na vodik, u stvarnom okruženju.

Kamion FCEV-a, težak 36 tona, operira u luci od listopada, a u ovome trenutku već je prikupio više od 6400 testnih kilometara. Njegovi električni motori razvijaju 670 KS i 1800 Nm okretnoga momenta te uzimaju snagu iz kombinacije dviju Toyotinih gorivih ćelija i baterije Toyota Mirai s kapacitetom 12 kWh. S punim vodikovim spremnicima može dosegnuti i do 320 kilometara.

"Tri-Gen" elektrana će, po početku rada u 2020. godini, moći proizvesti približno 2,35 megavata električne energije i 1,2 tona vodika svaki dan, što bi trebalo biti dovoljno za dnevne potrebe 2350 kućanstava i gotovo 1500 vozila.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.