Došao je u salon Kije kupiti novi automobil s lažnom ispravom, no umjesto ključeva dobio je…

 
Kapa dolje prodavaču! Slažete li se?

Došao je u salon Kije kupiti novi automobil s lažnom ispravom, no umjesto ključeva dobio je… Gabrielle Papalia from Pixabay
31. 8. 2024

Napisala: Nika Arsovska

Foto: Gabrielle Papalia from Pixabay / fotografija je simbolična

Isprva nitko nije slutio da će se kupac koji uđe u Kia salon u Memphisu išta razlikovati od mnogih drugih koji svakodnevno posjećuju salon. Bio je 10. kolovoza i jedan je čovjek izrazio interes za kupnju dva SUV-a Kia Telluride. Prodavači salona Gossett Kia servirali su mu nekoliko dodatnih informacija o vozilima, posebno jer je kupac želio raznovrsnu dodatnu opremu, koja bi salonu donijela posao vrijedan gotovo 160 tisuća kuna.
 

Početni model Kia Telluride LX s pogonom na prednje kotače iz 2024. kreće od 37.585 dolara (33.700 eura), dok SXP X-Line s pogonom na sve kotače počinje od 53.780 dolara (48.200 eura). Ukratko, u ovom slučaju kupac je odabrao niz dodatne opreme i luksuzne presvlake od Nappa kože.
 

Kia Telluride LX

Mnogi bi već u ovom slučaju imali pune ruke posla. Ali ne i prodavači u Gossett Kia salonu. Iako nije sasvim jasno kada su posumnjali da nešto smrdi, odlučili su ne izražavati sumnje, već su u pomoć pozvali policiju. Za tu su namjenu odvrtili cijeli proces kupnje i čak čestitali muškarcu na kupnji uz čestitku na TikToku, a ubrzo nakon toga u salon je već ušetala policija.
 

@taylorashlanbender #justiceisserved ♬ original sound - Taylor Bender

U idućem snimku čovjeku stavljaju lisice na ruke i tada mu postaje jasno da su ga očito pročitali. Naime, pokušao je kupiti vozila s krivotvorenim osobnim dokumentom osobe koja je već duže vrijeme pokojna. Nesretni prevarant optužen je za "krivotvorenje od 60.000 do 250.000 dolara" i "pokušaj krađe imovine od 60.000 do 250.000 dolara". Osim toga, vjerojatno će mu trebati prijevoz i prava osobna iskaznica ako želi platiti jamčevinu od 50.000 dolara da izađe iz zatvora.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.