Punionice na meti lopova i zbog skupog bakra! Razlog zašto uništavaju električne punionice je bizaran, ali dobro poznat i kod nas

VIDEO! Što je glavni razlog zbog kojeg vandali koji uništavaju Tesline "Superchargere" mogu iskoristiti? Skupi metal ili jal i zločestoća?

Punionice na meti lopova i zbog skupog bakra! Razlog zašto uništavaju električne punionice je bizaran, ali dobro poznat i kod nas Andreas Volz f.. pixabay57_1280
21. 5. 2024

Napisao: Gregor Žvab

Teslini superpunjači postali su popularna meta vandala koji ih uništavaju iz čiste taštine ili čak osobnog interesa. Ova pojava je postala masovna: od 88 superchargera u Kaliforniji uništeno ih je čak 50.

Većinu napada na infrastrukturu za punjenje izveli su protivnici električnih vozila, au novije vrijeme i lopovi koji žele napraviti. brzu zaradu krađom bakra koji se koristi u kabelima, piše InsideEVs.

@k9optima

Bay Area vibes

♬ original sound - K9 Optima

Jedan od glavnih razloga zašto su stanice za punjenje električnih vozila meta napada je njihov položaj. Obično se postavljaju u područjima gdje boravi mnogo ljudi, kao što su trgovački centri, sveučilišni kampusi, velike trgovine, restorani brze hrane, javni parkovi itd.

Ta su mjesta tijekom dana vrlo prometna, no noću su praktički prazna, postavljanjem punjača duž glavnih prometnica, poput autocesta, moglo bi ih učiniti manje ranjivima. Stručnjaci ističu da bi pomoglo i kada bi se više punionica postavilo na dobro osvijetljenim mjestima, poput benzinskih postaja koje su pod 24-satnim video nadzorom.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.