Vozite japanski auto ako ne želite imati problema! Najmanje se kvare - dokazano kroz desetljeća

 
OTKRIVAMO: Najmanje se kvare Toyote, Mitsubishiji, Honde..., sve odreda japanske marke!!! Očekivano!

Ovo su vozila koja su najjeftinija i najprihvatljivija za održavanje! Jeste li ponosni vozač jednog od ovih vozila? Onda već znate zašto ste ih kupili...

Vozite japanski auto ako ne želite imati problema! Najmanje se kvare - dokazano kroz desetljeća toyota press
27. 6. 2024

Napisala: Nika Arsovska

Ekonomičnost i udobnost dvije su karakteristike koje igraju važnu ulogu pri kupnji novog automobila. Tu spada i ekonomičnost u održavanju vozila, a ako vam to mnogo znači, gotovo ste sigurno vlasnik Toyote. Spomenuta marka poznata je po svojoj pouzdanosti i niskim troškovima održavanja, što potvrđuje i najnovije istraživanje platforme CarEdge Vozila japanskih marki automobila, posebice Toyote, dominiraju na listi najjeftinijih vozila za održavanje. Ova činjenica zapravo i ne čudi. Čak pet Toyotinih modela našlo se na samom vrhu ljestvice. Prvo mjesto zauzela je nitko drugi do Toyota Prius. Prema istraživanju CarEdgea, ovo je najpovoljniji automobil za održavanje jer vlasnika tijekom desetljeća stoji ukupno 4008 američkih dolara (3732 eura).

Toyota Prius

Toyota Prius debitirala je 1997. u Japanu i smatra se pionirom među hibridnim automobilima. U početku je automobil dobio mnogo kritika, ali je s vremenom stekao popularnost. Toyota je 2022. godine predstavila petu generaciju Priusa, gdje su se osim na ekonomičnosti fokusirali i na udobnost vožnje. Ipak, bez problema bismo se mogli pohvaliti povoljnim održavanjem vozila. Prema Car Edgeu, Toyota Prius je automobil s najnižim troškovima 10-godišnjeg održavanja. U petogodišnjem razdoblju održavanja, međutim, Prius zauzima treće mjesto, iza Toyotinih Yarisa i Corolle, s procijenjenim 1124 dolara za održavanje.

Prema CarEdgeu, Prius ima samo 11,22 posto rizika da će mu trebati veliki popravak u prvih 10 godina života, što je 10,28 posto bolje od ostalih vozila u segmentu. Procijenjeni trošak održavanja Toyote Yaris u SAD-u iznosi 4027 dolara , a treća je Toyota Corolla s 4087 dolara troškova održavanja u razdoblju od deset godina. Četvrto mjesto na ljestvici također zauzima Toyota, odnosno Prius Prime, dok je Toyota Camry zasjela na peto mjesto. Kao što je spomenuto, među prvih deset, uz Toyotu, Hondu i Mitsubishi, dominiraju japanski automobilski brendovi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.