NOVO I U HRVATSKOJ: Renault Symbioz – spajanje različitosti

U Renaultu povećavaju gužvu među srednje velikim crossoverima, gdje će pridošlica biti posebno prostrana

NOVO I U HRVATSKOJ: Renault Symbioz – spajanje različitosti Renault
4. 10. 2024

napisao: Matjaž Gregorič

Francuski Renault također nastavlja modelsku ofenzivu na slovenskom tržištu s novim proizvodom među kompaktnim sportskim terencima ili crossoverima. Symbioz označava Renaultovu novu dizajnersku filozofiju, s vanjskom dužinom od samo 4,41 metar, nadmašujući Clio i Captur i 10 centimetara kraći od Australa, te će ponuditi velikodušno proporcionalnu unutrašnjost dizajniranu prema obiteljskim potrebama.

Programeri su bili inspirirani legendarnim Renaultom 16, koji je u srednju klasu ušao prije više od 60 godina s tada potpuno novim konceptom. Sa svojim velikim stražnjim vratima i kabriolet interijerom, hatchback je bio posebno popularan među obiteljima.

Inspiracija prethodnika je varijabilna unutrašnjost i velika stražnja vrata koja otvaraju prtljažni prostor obujma od najmanje 492 litre. Sa stražnjom klupom, koja se može pomicati za 16 centimetara, obujam se povećava na 624 litre, a sa preklopljenom stražnjom klupom dostupne su 1582 litre.

Iza upravljača nalazi se informacijski centar strukturiran poput ostalih Renaultovih modela i 10,4-inčni ekran s mjeračima. Ukupno se može pristupiti 60 aplikacija, kao i navigaciji i drugim važnim uslugama. , ovisno o verziji, ugrađeno je do 29 sustava pomoći u vožnji, uključujući Active Driver Assist koji omogućuje autonomnu vožnju razine 2.

V Symbiozu kombinacija 1,6-litrskega bencinskega motorja in električnega pogona doseže sistemsko moč 105 kilovatov (143 KM), kar omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 10,9 sekunde in največjo hitrost doseže pri 170 km/h. V mestnem prometu je Symbioz pretežno električen, s porabo WLTP 4,7 litra na 100 kilometrov pa je teoretično možen doseg okoli 1000 kilometrov z enim rezervoarjem goriva.  Prihodnje leto prihajajo še blago hibridni motorji.

Osnovnimodel da se nabaviti po cijeni od 29.690 evrov.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.