Kraj misterija: ovako izgleda VW Transporter sedme generacije

Pridošlica s više prostora i nosivosti, brojnim sustavima pomoći i tri vrste pogona.

Kraj misterija: ovako izgleda VW Transporter sedme generacije Volkswagen
18. 9. 2024

Marka Volkswagen gospodarska vozila konačno je otkrila sedmu generaciju modela Transporter, koji je prvi put predstavljen na sajmu gospodarskih vozila IAA Transportation u Hannoveru. Usko povezan s Fordovim Transit Customom, pridošlica se može pohvaliti s više prostora, većom nosivošću, većom maksimalnom težinom prikolice i većom učinkovitošću goriva. Osim toga, najsuvremeniji sustavi pomoći osiguravaju veću sigurnost; dobro osmišljen kokpit i komande olakšavaju svakodnevni rad. Isto vrijedi i za Caravelle s devet sjedala koja će biti predstavljena u isto vrijeme, a po prvi put ova višenamjenska vozila bit će dostupna i s plug-in hibridnim pogonom.

Novi Transporter stoga je dostupan kao dostavno vozilo usmjereno na prijevoz robe, dostavno vozilo s teretnim prostorom, sjedalima u drugom redu i raznim pregradama, minibus za prijevoz putnika te kao dvostruka kabina s platformom i dugim međuosovinskim razmakom . Minibus i kombi opcijski su dostupni s visokim krovom i produženim međuosovinskim razmakom. Caravelle s devet sjedala dizajniran je za komercijalni prijevoz putnika, a i Transporter i Caravelle također su dostupni u terenskoj verziji PanAmericane.

Redizajnirani kokpit donosi digitalni svijet zaslona i kontrola s robusnim tvrdim tipkama, a također uključuje integraciju raznih USB i 12 V utičnica i mogućnost dodavanja jedne ili, u slučaju plug-in hibridnih i električnih modela, do tri 230 V utičnice. Volumen skladišnog prostora s uobičajenim međuosovinskim razmakom i krovom povećan je za više od 10 posto na 5,8 m3. S dugim međuosovinskim razmakom i visokim krovom obujam skladišnog prostora raste na 9,0 m3. Maksimalna nosivost do 1,33 tone (dodatnih 0,13 t) Maksimalna težina prikolice za 0,3 t, koja sada doseže 2,8 t (zakočena, s 12% nagiba).

Bit će dostupno sedam pogonskih inačica, ponuda po prvi put uključuje tri turbo dizelska motora (TDI), plug-in hibridni pogon (eHybrid) i tri električna pogona (e-Transporter i e-Caravelle). TDI motori razvijaju 81 kW (110 KS), 110 kW (150 KS) i 125 kW (170 KS). TDI od 125 kW uvijek se kombinira s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, koji je opcijski dostupan za 110 kW TDI kao alternativa 6-stupanjskom ručnom mjenjaču. TDI modeli od 110 kW mogu se naručiti s 4MOTION pogonom na sva četiri kotača. Snaga sustava od 171 kW (232 KS) karakterizira plug-in hibridni pogon u kombinaciji s automatskim mjenjačem (eHybrid). e-Transporter i e-Caravelle predstavljeni su sa 100 kW (136 KS), 160 kW (218 KS) i 210 kW (286 KS), kapacitet baterije im je 64 kWh.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.