"Električni će pobijediti sve", tvrdi šef kultnog sportskog BMW M odjela

Više od 1000 kilovata snage je uvjerljiv argument, ali kako će zamijeniti vrline benzinskih M proizvoda?

"Električni će pobijediti sve", tvrdi šef kultnog sportskog BMW M odjela BMW
27. 6. 2024

Napisao: Jaka Drozg

U nedavnom intervjuu za Motor Trend, Frank van Meel, šef odjela BMW M, je sa smiješkom na licu ustvrdio da će prvi fokusirani sportski električni BMW pobijediti sve što smo do sada vidjeli. Kakav BMW i kada će to napraviti?

Tvrdnje su obavijene sumnjom i misterijom, ali to je bio prvi model 'Neue Klasse', sljedeće generacije BMW-a, za koji se vjeruje da će biti predstavljen 2026. ili 2027. Kao što koncept sugerira, to bi trebala biti karoserija limuzine , možda čak i nasljednik modela M3, koji će pokretati četiri elektromotora i više od megavata snage (1.341 'konja'), samouvjereno tvrdi da će opet njihova nova generacija elektromotora biti mjerilo u klasi, poput motora S68, ulijeva povjerenje (između ostalog u modelu M5) i S58 (M3 i M4), ustvrdio je. Monitori električne snage i momenta omogućit će upravljanje koje je "neutralno, linearno i predvidljivo".

Ponuda bi trebala biti obogaćena M verzijom s dva elektromotora i stražnjim pogonom, a na novoj 800-voltnoj električnoj arhitekturi možemo očekivati ​​i veći terenski SUV s oznakom X te vjerojatno još neke čestije i pristupačnije modele koji će krenuo na ceste kao nositelj sportske zastave.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.