Cupra Terramar - Seat je za njega "žrtvovao" Tarraca

Kako će Cupra napasti jedan od najpopularnijih automobilskih segmenata - onaj u kojem vlada najveća konkurencija i najviše supranika?

Konkurirati će konkurirati Kia Sportageu, Peugeotu 3008, Nisan Qashqaiju, Hyundai Tucsonu...
 

Cupra Terramar - Seat je za njega "žrtvovao" Tarraca Cupra
25. 8. 2024

Napisao: Miha Rušnik

Cupra je konačno otkrila datum kada će predstaviti svoj novi model Terramar. Njega će prvi put svjetla reflektora obasjati 3. rujna. Što već znamo o modelu koji će zamijeniti Seat Tarracu?

Zadnji svoje vrste

Terramar bi trebao biti posljednji Cuprin model s motorom s unutarnjim izgaranjem, španjolska marka će se tada sve kladiti na električnu energiju. S obzirom na nedavne promjene planova nekoliko marki, možda sam i ovdje pomalo skeptičan. Marka trenutno nudi samo jedan potpuno električni model pod nazivom Born.

 
 
Kompaktni SUV "stoji" na ažuriranoj MQB platformi i brat je Audija Q3 i Volkswagnovega Tiguana. Ispod poklopca motora dolazi blagi hibrid ili plug-in hibridni pogonski sklop; s potonjim marka obećava do 100 kilometara električnog dosega. Najvjerojatnije će biti dostupna i neka vrsta benzinca bez pomoći na struju koja će konkurirati Kia Sportageu, Peugeotu 3008 i sličnim, no za više informacija morat ćemo pričekati još koji dan.
 

Kratki test: Cupra Born e-Boost - (Še) več moči

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.