Glazba je poput vode koja uvijek nađe put, a Sandra Bagarić i Zagrebačka filharmonija vole se ponovo - izdali su nosač zvuka „Happy end“

Zagrebačka filharmonija i Sandra Bagarić,  u suradnji sa solistima Kazališta Komedija, Vlatkom Burić Dujmović, Đani Stipaničevom, Draženom Bratulićem i pod ravnanjem dirigenta Krešimira Batinića predstavili novi nosač zvuka „Happy end“ te navijestili i novu koncertnu sezonu Zagrebačke filharmonije. Unatoč pandemiji i potresima te nemogućnosti nastupanja u matičnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, projekt je ugledao svjetlo dana te još jednom dokazao da glazba uvijek pronađe put do publike

Glazba je poput vode koja uvijek nađe put, a Sandra Bagarić i Zagrebačka filharmonija vole se ponovo - izdali su nosač zvuka „Happy end“ ZG Filharmonija
21. 9. 2021

Zagrebačka filharmonija predstavila je u suradnji sa sopranisticom Sandrom Bagarić, a povod je novi, zajednički nosač zvuka „Happy end“.

U izazovnom razdoblju za kulturu i kulturne umjetnike, unatoč pandemiji i potresima te nemogućnosti nastupanja u matičnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ovaj projekt je ipak ugledao svjetlo dana te još jednom dokazao da glazba uvijek pronađe put do publike, što je i opravdano slogan nove sezone Zagrebačke filharmonije. Naziv cd-a Happy end, kao i operetna lepršavost i koketnost također doprinose optimizmu koje nam je prijeko potrebno u ovom razdoblju.

Uz Zagrebačku filharmoniju i Sandru Bagarić u realizaciji ovog nosača zvuka sudjelovali su i solisti Kazališta Komedija - Vlatka Burić Dujmović, Đani Stipaničev, Dražen Bratulić, a sve pod ravnanjem dirigenta Krešimira Batinića. Izdavačka kuća je Nota Bene.

Za govorničkim stolom sjedili su ravnatelj  Zagrebačke filharmonije Mirko Boch , sopranistica Sandra Bagarić , dirigent Krešimir Batinić, glavni producent Krešimir Seletković te direktor izdavačke kuće Nota Bene, Mladen Malek.

„Neka ostane negdje zapisano da je jedna operetna pjevačica stvarala 27 godina uz uspone i padove, pod ratnim uzbunama, uz suze, ali ipak najviše uz radost i uz smijeh. Ovo je presjek mog cjeloživotnog stvaranja i iako nisam uspjela iznijeti ovaj nosač zvuka za 25. obljetnicu, neka se slavi 27. Zašto ne? Naučili smo se jazzirati, stvarati i preživljavati unutar izolacije, čitati između redaka, grliti glazbom. Vrijeme je da životu opet vratimo boju, vrijeme je za novu stranicu u životu i neka živi ljubav! Uz najbolju Zagrebačku filharmoniju s kojom sam imala čast snimiti nosač zvuka i uz moje kolege iz kazališta Komedija, koji slove kao najbolji u opereti. Strauss, Kalman i Tijardović uokvireni u samu kremu operetne umjetnosti i pod ravnanjem mo Krešimira Batinića. Vjerujem da će ovi operetni evergreeni pronaći put do svoje publike „ izjavila je Sandra Bagarić.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch dodaje kako je ponosan na ovu suradnju te da da ovo nije kraj suradnjama sa svijetom opere i operete.

Članak je također dostupan u tiskanom izdanju magazina Start, koji je u prodaji od 31.07.2021.

PRETPLATITE SE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.