Nema tko da ih kupi pa onda ih nema smisla ni proizvoditi. E- aute trese teška kriza!!!

Nakon što je VW prepolovio proizvodnju, posebice "strujića", katastrofalne vijesti i iz Torina.  Zbog nezainteresiranosti kupaca Fiat zaustavlja proizvodnju modela 500e u Mirafioriju.

Nema tko da ih kupi pa onda ih nema smisla ni proizvoditi. E- aute trese teška kriza!!! Fiat
12. 9. 2024

Stellantis će obustaviti proizvodnju potpuno električnog modela Fiat 500e na četiri tjedna zbog niske potražnje za električnim vozilima.

"Ova je mjera nužna zbog trenutnog nedostatka narudžbi povezanih s dubokim problemima s kojima se suočavaju svi proizvođači na europskom tržištu električnih automobila , pogotovo europski", objavio je Stellantis.
 

Fiat 500e se proizvodi u njegovom rodnom gradu Torinu, u povijesnoj tvornici Mirafiori. Stellantis je najavio da će obustava proizvodnje trajati od 13. rujna, dodajući pritom da kompanija "intenzivno nastoji što bolje upravljati ovim izazovnim prijelaznim razdobljem".

Između 2025. i 2026. tamo će se također početi proizvoditi hibridna verzija  modela 500. Sindikati već dugo pozivaju Stellantis da obnovi proizvodni pogon Mirafiori, gdje je proizvodnja značajno smanjena posljednjih godina, i da predstavi novi, pristupačni automobil. s visokim proizvodnim kapacitetom.

"Kompleks Mirafiori prolazi kroz temeljitu transformaciju s ciljem da postane globalno središte inovacija i razvoja. To je ključno ako želimo uspješno odgovoriti na izazove prijelaza na održivu mobilnost koju diktiraju zahtjevi tržišta", dodao je Stellantis 2008. tvrtka je pripremila plan vrijedan približno milijardu eura kako bi pomogla prijelaz na ekološki prihvatljivija vozila, posebice subvencijama za kupnju potpuno električnih automobila. Međutim, Rim i Stellantis se ne slažu oko vladinog pristupa poticajima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.