Tako se brani medvjedića! Zbog mladunca medvjedica je sprema ama baš na sve! (VIDEO)

Video iz šume od kojeg se naježite. Pogledajte kako je mama zaštitili svog medvjedića od samo malo drskog ponašanja mužjaka (VIDEO) 


Internetom kruži snimka Lovačkog saveza koja prikazuje događaj kakav objektiv rijetko uhvati...
 

Tako se brani medvjedića! Zbog mladunca medvjedica je sprema ama baš na sve! (VIDEO) Lovska zveza Slovenije / Facebook / posnetek zaslona
24. 7. 2024

Susret s medvjedom u šumi je prilično strašan. Susret s dva medvjeda još i više, ali kad se sretne ljutita medvjedica koja riče na mužjaka, onda to stvarno ide do krajnjih granica straha.

Upravo je to Urša Kmetec uspjela uhvatiti u objektiv kamere. Snimka je objavljena na Facebook stranici Slovenskog lovačkog saveza. Kako je vidljivo iz komentara, radi se o medvjedici s mladunčetom (koji se skriva na leđima), koja dolazi u kontakt i sukob s mužjakom. “Upozorenje majke medvjedice glasno i jasno!”, također su napisali. Majka upozorava mužjaka da ode na prilično zastrašujući (za ljude, za medvjede to je prirodno ponašanje) način.

Nije jasno gdje je točno snimka nastala, ali je svakako jasno da se radi o sceni na kakvu se rijetko susreće. Promatranje medvjeda i njegovog ponašanja u prirodnom okruženju nema cijenu.

Medvjedice su poznate po svom zaštitničkom ponašanju prema mladuncima. Kažu da je majka medvjedica zaista opasna samo kada osjeti da bi njezini mladunci mogli biti u opasnosti. U slučaju opasnosti postaju agresivni i napadaju potencijalne predatore ili prijetnje kako bi zaštitili svoje potomstvo. Smatra se da su mrke medvjedice izuzetno dobre majke koje ostaju zajedno sa svojim mladuncima dugi niz godina, a za to vrijeme se uče svim potrebnim vještinama. Sve za opstanak i postupno se uvode u njih. Iz gornjeg videa jasno je da će za svoje potomke učiniti sve.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.