Teška nesreća u Tuheljskim toplicama: Osamnaestogodišnjak skočio u bazen, a onda...

Majka tinejdžera tvrdi da su oznake na bazenu loše i da nije uspjela pozvati spasioce u ključnom trenutku...

Mladić ima posjekotinu glave od 30 centimetara, a on također slomljen vratni kralježak, što će zahtijevati operaciju.

Teška nesreća u Tuheljskim toplicama: Osamnaestogodišnjak skočio u bazen, a onda... Instagram/terme_tuhelj
26. 7. 2024

U toplicama Tuhelj u Hrvatskom zagorju, dogodila se teška nesreća. Mladić (18) skočio je u bazen unatoč znaku zabrane skakanja u bazen. Bio je dubok samo 0,90 metara, skočio je u njega i udario glavom o dno bazena. Kako javlja portal Zagorje International, vozilom hitne pomoći prevezen je u Opću bolnicu Zabok, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, a odatle u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu. Mladić ima posjekotinu glave od 30 centimetara, a on također slomljen vratni kralježak, što će zahtijevati operaciju. No čak i ako je tinejdžer sam skočio u bazen i nije se pridržavao zabrane, njegova majka smatra da je kriv i bazen.
 

Majka stradalog: Nije kriv samo moj sin

Prema njezinim riječima, njezin sin nije udario glavom “u dno bazena”, već u sjedalice u bazenu. Prema njezinom mišljenju, oni nisu dovoljno vidljivi, trebali bi biti u drugoj boji ili na neki drugi način odvojeni od ostatka bazena “Svakako je on kriv što je uopće uskočio, ali činjenica je da se ta mjesta ne vide ”, ispričala je za Zagorje International. Ljut je i jer u blizini nije bilo hitne pomoći niti ikoga da dječaku pruži prvu pomoć u trenutku nesreće. "Pomogao nam je liječnik koji se zatekao na kupalištu. Tek nakon nekoliko minuta došao je spasilac, pronašao ga je jedan od kupača."

Terme: stradali je dobio odmah pomoć

Iz Termi Tuhelj su nam odgovorili da suosjećaju s mladićem i njegovom obitelji, ali uz svaki bazen postoje oznake koje jasno označavaju dubinu bazena, osim toga, na bazenu je zabranjeno skakanje i obavijesti o tim zabranama postavljeni po cijelom bazenu. Skok tinejdžera nisu vidjeli ni spasioci ni gosti, no gosti su kasnije shvatili da iz bazena izlazi ozlijeđen te su odmah pozvali pomoć. Ubrzo je stigla policija koju je pozvala njegova majka i potvrdila da je do nemilog događaja došlo zbog nepoštivanja obavijesti i zabrana na bazenu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terme Tuhelj (@terme_tuhelj)

Ujedno naglašavaju da je u trenutku nesreće na bazenu bilo osam spasilaca, po jedan za svaki bazen. Sigurnost bazena im je iznimno važna, stoga se pridržavaju svih propisa i zakona o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima propisanim za bazene.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.