Kamala Harris spremna za dvoboj: "S takvima sam se nosila kao tužiteljica, znam tipove poput Donalda Trumpa"

PUCA IZ TEŠKOG ORUŽJA -  Bivša tužiteljica i osuđeni zločinac sučelit će se na izborima.

Američka potpredsjednica Kamala Harris uvjerila je pristaše na kampanji u ponedjeljak u Delawareu da je spremna suprotstaviti se Donaldu Trumpu na izborima i pobijediti, prema dopisnicima iz Bijele kuće.

Kamala Harris spremna za dvoboj: "S takvima sam se nosila kao tužiteljica, znam tipove poput Donalda Trumpa" Kamala Harris / Instagram
23. 7. 2024

Tvrdi se kako je Kamala Harris dobila dovoljnu potporu delegata do ponedjeljka navečer i da je praktički već postala predsjedničomi kandidatkinjom Demokrata. Hoće li ona uspjeti postati prvom ženom predsjednicom USA. Donald Trump porazio je pred gotovo desetljeće Hillari Clinton i dobro zna kako se boriti sa ženama.

U nedjelju se američki predsjednik Joe Biden povukao iz utrke za reizbor i podržao svog potpredsjednika za nominaciju. Demokratske stranke, koja je do ponedjeljka dobila gotovo punu podršku stranke, javljaju američki mediji. Anketa koju je u ponedjeljak navečer objavila agencija Associated Press pokazala je da Harris već ima više od 1976 delegata potrebnih za osvajanje nominacije u prvom krugu glasovanja.

Demokratski nacionalni odbor (DNC) tada je navečer najavio da će njihovi izaslanici virtualno glasovati o predsjedničkom kandidatu sljedeći tjedan, a tek na konvenciji, koja će se održati u Chicagu od 19. do 22. kolovoza, prenosi Politico, koji dodaje da je selekcija će biti završena negdje između 1. i 7. kolovoza. Uglavnom, sve je o tome koga će Harris izabrati za svog potpredsjedničkog kandidata, a s nekima od njih već je obavila razgovore, prenosi američka televizija CNN. Proces izbora njezine potpredsjedničke kandidatkinje vodi bivši američki državni odvjetnik Eric Holder, prenosi Politico.

Harris je u ponedjeljak navečer u Delawareu rekla da je počašćena što je dobila Bidenovu podršku. "Sviđa mi se Joe Biden, ali namjeravam zaslužiti nominaciju i na kraju pobijediti", rekla je, nazvavši republikanskog predsjedničkog kandidata Trumpa predatorom i prevarantom. "Kao tužitelj sam imala posla s takvim ljudima i možete mi vjerovati kada sam poznajemo tipove poput Donalda Trumpa", rekla je Harris. "Trump želi vratiti našu zemlju u vrijeme kada mnogi Amerikanci nisu imali sve slobode i prava, vjerujemo u svjetliju budućnost za sve", dodala je i najavila, da na mjestu predsjednice radit će na uklanjanju siromaštva, povećanju kontrole oružja i vraćanju prava na pobačaj, između ostalog je rekla i da će njezinu predsjedničku kampanju voditi Jen O'Malley Dillon, koja je također vodila Bidnova. ona će zadržati mnoge druge iz Bidenovog osoblja Na izborima će bivša tužiteljica i osuđeni kriminalac, između ostalog, pokušati dobiti Davida Plouffea, bivšeg stratega bivšeg predsjednika Baracka Obame, koji je u ponedjeljak na MSNBC-u imao puno. od zabave pri pomisli na njih dvoje bivši tužitelj i osuđeni kriminalac nedavno je proglašen krivim od strane porote u New Yorku za krivotvorenje poslovnih dokumenata, a Harris je bio tužitelj u Kaliforniji od 2011. do 2017. godine. Bidenova ostavka i iskaz potpore Kamali Harris okrijepili su demokrate, pohvale za Bidov potez stigle su i iz potpuno neočekivanog smjera.

 Bivša tužiteljica i osuđeni zločinac sučelit će se na izborima

Između ostalog, navodno pokušava u svoje redove pridobiti i Davida Plouffea, bivšeg stratega bivšeg predsjednika Baracka Obame, koji se u ponedjeljak na MSNBC-u jako zabavljao misleći da bi bivši tužitelj i osuđeni kriminalac suočiti na izborima, naime, nedavno ju je porota u New Yorku proglasila krivom za krivotvorenje poslovnih dokumenata, a Harris je od 2011. do 2017. godine bila tužiteljica u Kaliforniji. jer je i Bidenov potez došao iz potpuno neočekivanog smjera. Trumpov bivši američki potpredsjednik Mike Pence zahvalio je Bidenu što je interese zemlje stavio iznad svojih, dok je senator Južne Karoline i Trumpov saveznik Lindsey Graham zahvalio Bidenu što je svoj život posvetio služenju zemlji.Harris već dobiva ogromne donacijeKamalo Harris ili bolje rečeno, ljudi su već ulijeva novac u svoju kampanju.

Odbor za političke akcije Future Forward primio je 150 milijuna dolara obećanih donatora u 24 sata, dok je demokratska internetska platforma za donacije ActBlue u istom razdoblju prikupila oko 81 milijun dolara za svoju kampanju , što je najviše u povijesti u tako kratkom vremenu, svoju podršku još nisu iskazali čelnik manjine u Zastupničkom domu Hakeem Jeffries i čelnik senatske većine Chuck Schumer. nju. Oboje je planiraju upoznati sljedećih nekoliko dana. No, u ponedjeljak navečer dobila je potporu najveće krovne sindikalne organizacije u SAD-u AFL-CIO i mnogih drugih pojedinačnih sindikata. Sljedećih dana sastat će se s članovima sindikata autoindustrije Teamsters, javlja NBC.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.