Odustaju od prelaska na struju! Utopija je bila ideja da ćemo do 2030. proizvoditi samo aute na električni pogon

Šest godina prije Dana D Ford je priznao svoju kardinalnu pogrešku. Kupci naprosto ne žele samo aute na struju.

Hoće li ih uskoro slijediti još neki brend ili će ostati izolirani slučaj?

Odustaju od prelaska na struju! Utopija je bila ideja da ćemo do 2030. proizvoditi samo aute na električni pogon Ford
22. 7. 2024

 
Napisao: Miha Rušnik

Tijekom godina, Ford je planirao u potpunosti prijeći na električna vozila u Europi do 2030. godine. Ambiciozna strategija, koja slijedi industrijske smjernice, uključivala bi sveobuhvatnu reviziju asortimana, jer se u sljedećem desetljeću očekuju samo vozila s nultom emisijom.

Šest godina prije Dana D jasno su shvatili da neće ići tako lako

direktor Fordovih operacija za električna vozila Marin Gjaja u razgovoru za Autocar priznao je da su ti planovi preambiciozni. Izjavio je: "Ne vidimo da bi potpuno električna ponuda do 2030. bila dobar izbor za naše poslovanje, ali posebno za naše kupce." Istaknuo je da su precijenili volju kupaca za brzim prelaskom na struju. “Mislim da su kupci glasali i rekli nam da smo preambiciozni”, dodao je.

Modri oval bo zdaj prilagodil svojo stragegijo. Po 2030 bodo še hkrati ponujali hibridna in povsem električna vozila. Tako bodo zadovoljili širši nabor želja strank in zahtev trga. Kljub vsemu pa so nedavno predstavili električnega Caprija, ki se je pridružil Mustangu Mach-E in Explorerju.

Tagovi: Ford

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.