Trkaći bolid Lotus nije apsolvirao ni prvi zavoj u Goodwoodu (VIDEO)Lotusov dirkalnik v Goodwoodu ni prišel niti do prvega ovinka (VIDEO)

Ako šteta ne bude prevelika, Evija bi možda ovih dana ipak provozala poznatu stazu.

Trkaći bolid Lotus nije apsolvirao ni prvi zavoj u Goodwoodu (VIDEO)Lotusov dirkalnik v Goodwoodu ni prišel niti do prvega ovinka (VIDEO) Youtube-Little T
13. 7. 2024

Napisao: Miha Rušnik

Dugo očekivani debi Lotus Evia X na Goodwood Festivalu brzine završio je prerano. Električni hiperautomobil koji je Nurburgring prešao za 6 minuta i 24 sekunde završio je u balama sijena nakon samo nekoliko metara vožnje.
 

Unatoč impresivnim brojkama i velikim očekivanjima za učinak Evije, incident je potaknuo pitanja o pouzdanosti napredne tehnologije. Najavljivači na događaju nagađali su o problemima s upravljačkom elektronikom. 🖉

Neki vjeruju da je nesreći mogla pridonijeti ekstremna složenost sustava, koji moraju podnijeti veliku snagu i okretni moment. Drugi se pitaju je li uzrok nesreće pretjerana žurba i jurnjava za rokovima za lansiranje automobila u Goodwoodu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lotus Cars (@lotuscars)

 
Evija X ima približno 2.000 konjskih snaga (1.500 kW), a oblik joj je potpuno aerodinamičan. Samo su još 2 automobila brže vozila Green Hell; Porsche 919 Hybrid Evo i Volkswagen ID.R.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.