Svi se pitaju gdje će Mislav Kolakušić, a što je s Biljanom Borzan i Fredom Matićem koji su također kao europarlamentarci ušli u Hrvatski parlament

Iz kojih razloga nitko ništa ne pita gdje će i što će Borzan i Matić, a Kolakušić je glavna vijest iako je svo troje...

...europarlamentaraca izborilo i mjesto u Saboru! Mislav Kolakušić odlučio je dat ostavku na mjesto hrvatskog zastupnika, a Biljana Borzan i Fred Matić još nisu donijeli odluku hoće li nastaviti raditi u Bruxellesu još najviše tri mjeseca ili se vraćaju na domaću političku scenu.

Biljana Borzan ušla je u Sabor s 14 mjesta s osvojenih 9985 glasova u IV. izbornoj jedinici, a isto je to pošlo za rukom i Fredu Matiću u V. izbornoj jedinici te Mislavu Kolakušiću u I.

Svi se pitaju gdje će Mislav Kolakušić, a što je s Biljanom Borzan i Fredom Matićem koji su također kao europarlamentarci ušli u Hrvatski parlament Srećko Niketić / Pixsell
3. 5. 2024

24 sata prije prve sjednice novog saziva Sabora svo troje još može promijeniti svoje odluke, pa ma kakve bile. Svo troje nalaze se i na listama svojih stranaka za euro parlamentarne izbore 6. lipnja, no što ako se Sabor sazove ipak ranije!

Pomalo u zavjetrini Mislava Kolakušića koji je javno obznanio kako se neće pojavljivati u Saboru i kako na njegovo mjesto stiže dr. sci. Dražan Dizdar, prošli su dvoje SDP-ovoh europarlamentaraca. Oni su poput Mislava Kolakušića izborili svoje mjesto i u Saboru, no za razliku od Mislava Kolakušića nisu se jo+š izjasnili hoće li u hrvatski ili europski parlament.

U slučaju da ne prijave domaćim vlastima zahtjev za ostavkom na mjestu saborskog zastupnika automatski gube pravo na status euro zastupnika. Tako što se može dogoditi ako se do dana izbora za Euro parlament održi konstituirajuća sjednica novog saziva Sabora.

Iz kojih razloga nitko ništa ne pita Borzan i Matić, a Kolakušić je glavna vijest posebna je tema o kojoj malo tko želi pričati.