"Strašni mačak potjerao medvjeda na drvo, koji se smucao oko njegove kuće (VIDEO kojeg morate vidjeti)

URNEBESNI VIDEO! Mačor natjerao medvjedu strah u kosti. Kad pogledate ovaj video prvo će vam se zalediti krv, zatim slijedi olakšanje, a situacija iz sekunde u sekundu postaje sve smješnija. Mačke stvarno nisu samo umiljate. 

"Strašni mačak potjerao medvjeda na drvo, koji se smucao oko njegove kuće  (VIDEO kojeg morate vidjeti) Youtube/posnetek zaslona
3. 5. 2024

Snimka, koja dolazi iz SAD-a, mogla bi se svrstati u rubriku Nije istina, ali je. Crni medvjed prilazi obiteljskoj kući znatiželjno istražujući okolinu, dok ga vlasnik snima iz kuće. Potonji odmah zanijemi kada shvati da se njihova obiteljska mačka približava medvjedu, ali ubrzo se priča preokreće, jer mačka bez oklijevanja trči prema medvjedu, a medvjed u strahu bježi u drvo.
 

Zanimljivo je, međutim, da samo nekoliko klikova istraživanja pokazuje da krajnje neuobičajena situacija i nije toliko neobična te da mačke često uspiju otjerati medvjede. Oni su samodostatni, samouvjereni i negdje duboko u sebi još uvijek dovoljno divlji da ih ne prestraše ni puno veći od sebe. No, takve bi situacije mogle završiti i drugačije, mužjaci američkih crnih medvjeda mogu doseći i do 270 kilograma! To je najrasprostranjenija vrsta medvjeda u Americi, koja se nalazi sve od Kanade do juga SAD-a. Zbog lova i uništavanja njihovog staništa i ova vrsta je sve ugroženija. Prije otprilike pet godina ovu vrstu medvjeda napala je neobična bolest (neuobičajena za njih, šuga je inače poznata kožna bolest) zbog koje su potpuno izgubili krzno, a čest simptom bio je i gubitak apetita te kao rezultat, smrt. Riječ je o bolesti od koje najčešće obolijevaju psi i mačke, no njezina pojava kod medvjeda iznenadila je i stručnjake.